ממה להימנע כאשר בוחרים תוכנת גיוס לארגון שלכם?

בשנות ה-80', החלו להופיע בשוק מגוון תוכנות שנועדו לסייע לארגונים, פרטיים וציבוריים, בעת התהליך גיוס שלהם, בעיקר על ידי סינון של מועמדים שהתוכנה קובעת שלא מתאימים לעבודה לפי כל מני קריטריונים. יחד עם זאת, כמו כל מכשיר בו נעזרים כדי להחליף פעולה שעד לפני כן ביצע בן-אנוש, גם כאן קיימים סיכונים שפעולות אוטומטיות יביאו לתוצאות לא-יעילות מכיוון שהן לא תמיד יכולות לשים לב לכל הפרטים ולהתאים את עצמן לסביבה משתנת כפי שיכול לעשות בן-אדם בשר ודם. מהם הסיכונים ביישום תוכנת גיוס, וכיצד נמנעים מהם?

סינון של מועמדים – שדווקא לא צריך לסנן

הפונקציה העיקרית של רוב התוכנות בהן משתמשים לצרכי גיוס, הוא כדי לסנן קורות חיים בשלב הראשוני, בשביל להימנע מקריאה שלהן שוב ושוב בנסיון להבין אם המועמד מתאים. תהליך זה יכול לעבור אוטומטיזציה, כך שקורות חיים בהן לא מופיעות מילות מפתח מסוימות, או שבהן כן מופיעות מילים מסוימות שמסמנות שהמועמד לא ראוי מספיק, מסוננות. הסיכון הוא שמועמד שהוא מושלם לתפקיד בכל מובן, יסונן עוד לפני שניתנה לו הזדמנות, פשוט עקב ניסוח לא-מושלם של קורות החיים שלו. במקרים אלו, אין איך להימנע מכך  מכיוון שזהו סיכון שתמיד קיים, גם ללא התוכנה.

תמיכה טכנית לקויה

הסיכון השני שקיים בשימוש בכל תוכנת גיוס, הוא שהתמיכה הטכנית של התוכנה תהיה לקויה. מכיוון שמדובר במערכת שדורשת התאמות רבות לאופי ולמערכות הקיימות של הארגון, זה עלול להיות מכשול משמעותי ליישום מלא של התוכנה. מכך ניתן להימנע על ידי קצת חקר של התוכנה לפני היישום שלה – יצירת קשר עם לקוחות קודמים של ספקי התוכנה יחסוך לכם זמן, כסף, ותסכול רב.

מערכת שבאופן כללי לא מתאימה לתהליך גיוס

לכל ארגון יש מודל גיוסים שונה. וכל תוכנה פועלת באופן שונה, שלא בהכרח מתאים לאותו מודל. לפני שמחליטים להתחיל להשתמש בתוכנה מסוימת, מומלץ להגדיר לעצמנו את מטרות מערכות הגיוס הקיימות, וכיצד אנו מעוניינים לשכלל אותן. רק אז, כאשר יש מולנו הגדרות מסודרות בנוגע למה אנו מחפשים, נוכל לדעת כיצד להתאים את התוכנה שבחרנו למודל הגיוסים הקיים.

חברת רדמץ' עוסקת בהתאמת מערכת גיוס לצרכי ולדרישות הלקוח.